Vis sakens innhold?

10 ting å huske på når du skal leie tilhenger

2011 mai 1

Er det første gangen du skal leie tilhenger? Lenge siden du har kjørt med tilhenger? Her er 10 raske tips som gjør flyttejobben med tilhengeren mye raskere og problemfri.

 1. Har du lov til å kjøre denne tilhengeren? Sjekk vår guide for når det holder med vanlig førerkortklasse B.
 2. Har bilen din tilhengerfeste? Du aner ikke hvor mange som møter opp for å hente tilhengeren, men har glemt at de ikke har tilhengerfeste på bilen.
 3. Ta med deg jekkestropper som du kan feste det du frakter med. Disse kan kjøpes på bensinstasjoner eller muligens leies der du leier tilhengeren. Husk at du også må feste gods, selv om du leier en skaphenger.
 4. Hvilken type tilhengerkontakt har bilen din? I Norge er det vanlig med 7 pins tilhengerkontakt, men biler kjøpt i utlandet har gjerne 13 pins tilhengerkontakt. Pass på at du har adapter, eller forhør deg om du også kan leie dette.
 5. Plugg i støpselet, nok en ting man skulle tro var elementært, men det kan fort bli dyrt om du lar støpselet subbe i bakken mens du kjører.
 6. Sjekk at lysene på tilhengeren virker.
 7. Pass på at sikkerhetswaieren er koblet til bilen, om tilhengeren skulle hoppe av festet er denne det eneste som hindrer tilhengeren fra å kjøre sin vei…
 8. Når du fyller tilhengeren, løft ikke dytt. Om du frakter tunge og skarpe gjenstander, alt fra komfyr til sovesofa, så pass på at du ikke skraper opp tilhengeren når du laster inn. Legg gjerne en gammel dyne imellom godset og tilhengeren. Dette beskytter både det du frakter og tilhengeren du leier.
 9. Kjør pent, fartsgrense med tilhenger er 80 km/t selv om fartsgrensen på veien du kjører er høyere, om tilhengeren er uten bremser og totalvekten er over 300kg kan du ikke kjøre fortere enn 60 km/t
 10. Husk å behandle tilhengeren som om det er din egen og lever den tilbake til riktig tid. Dette øker sjansene drastisk for at du får depositumet tilbake.
Et svar

Tilbaketråkk og tilbakeping

 1. Billig tilhengerutleie i Oslo | Tilhengerutleie Oslo

Kommentarer er stengt.